Peruansk lammegryte - Seco de Cordero
Foto: Matprat/Astrid Hals

Peruansk lammegryte - Seco de Cordero

Lammegryte passer utmerket som søndagsmiddag. Seco de Cordero – er peruviansk lammegryte og den svært smaksrik.

Fremgangsmåte

Skjær lammekjøttet i store terninger.
 
Ha hvitløk, salt, spisskummen og pepper i en morter. Knus til det er finmalt. Bland inn eddik og olivenolje. Legg lammekjøttet i marinaden, pass på at alle sider dekket av marinade. La det ligge i romtemperatur 2-3 timer, eller lenger i kjøleskap.
 
Ta kjøttet ut av marinaden, behold ca. 1 dl av marinaden. Varm 3 ss olivenolje i en stor kjele og brun lammekjøttet på sterk varme. Brun kjøttet i flere omganger. Skru ned varmen og tilsett jalapeno, løk og salt. Rør rundt og la det surre i ca. 15. minutter.
 
Tilsett øl og kok gryteretten i ca. 15 minutter til nesten all væske er dampet bort. Tilsett oksekraft, kok opp og la det trekke ca. 1½ time til kjøttet er mørt.
 
Skrell potetene og del dem i fire. Ha potetene over i gryta og la det trekke videre til potetene er møre, ca. 20 minutter. Spe eventuelt med mer kraft. Like før servering tilsetter du resten av marinaden og finhakket koriander. Bland godt og la det få et raskt oppkok før du serverer.
 
 

Sendt inn av Matprat.no

Forsiden akkurat nå
Takk klimaendringene, for her får du mye Burgund-pinot for pengene
+
Godbiter i pollisten

Takk klimaendringene, for her får du mye Burgund-pinot for pengene

Når temperaturene øker, blir også Burgund-appellasjonene mest anerkjent for sine hvitviner interessante også for pinot noir.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Spesialpol: Sjeldne whiskyer for den som har det meste allerede
+
Tester

Spesialpol: Sjeldne whiskyer for den som har det meste allerede

Sjelden whisky er etterspurt og kommer derfor med en solid prislapp. Derfor havner mange i samlinger eller kanskje som spleis blant entusiastene. I marsslippet er det flere kandidater.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Topp chablis til skrei på 161 pol
+
Godbiter i pollisten

Topp chablis til skrei på 161 pol

Denne strålende chablisen kan ikke vente til å slå følge med full skreipakke. Sikre deg flaskene nå.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Bli kjent med en «ny» druesort fra Piemonte - og det til en veldig god pris
+
Ukens vin

Bli kjent med en «ny» druesort fra Piemonte - og det til en veldig god pris

Albarossa er en glemt krysning, som velfortjent har fått fornyet interesse. Godt nytt for alle som elsker barbera.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Når du legger en bulgur- og urteblanding under skinnet på kyllingen, blir den ekstra saftig
Dagens rett

Når du legger en bulgur- og urteblanding under skinnet på kyllingen, blir den ekstra saftig

Om du ikke får tak i kyllingbryst med skinn, kan du bruke lår eller gå for en hel kylling. Det blir ekstra feststemt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Tjuvstart påsken nå, og fyll opp med topp vin i papp
+
Ukens vin

Tjuvstart påsken nå, og fyll opp med topp vin i papp

Om du er blant de mange som vil ha en treliter med rødvin i bakhånd, er denne nyheten vel verd å sjekke ut.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her