Smelt smøret og ha i melken. Rør gjæren ut i den lunkne blandingen.
Ha i mel blandet med sukker og kardemomme og elt deigen godt sammen. Deigen skal være blank og smidig, og skal slippe bollen.
Hev deigen under plast på et lunt sted til den er dobbelt så stor, ca. 40 minutter.
Legg deigen på bordet og del den i to. Fordel rosiner og eventuelt sukat på emnene, rull sammen og elt dem til store, runde boller.
Bruk en skarp kniv og skjær rundt kanten. Trykk kakene godt ned på midten. Da sprekker de ikke så lett og får en pen fasong.
Du kan også ha dem i en godt smurt brødform, ca. 2 liter. Sett julekakene til heving under plast på et lunt sted, ca. 30-40 minutter.
Visp sammen egget og pensle kakene. Stek de på 175 grader nederst i ovnen i ca. 30 - 40 minutter til de er gjennomstekte. Avkjøl på rist.
Julekaker og -desserter for enhver smak
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig