- Smuldre gjæren i bakebollen og ha i vann, honning, hvetemel, salt og halvparten av olivenoljen. Elt til deigen er smidig og slipper kanten av bollen. Elt deretter inn tranebær og valnøtter.
- Smør en 24 cm kakering med olje, og sett formen på et stekebrett.
- Ha deigen i formen, ha litt olje på hendene og trykk den jevnt utover. Dekk med plast eller et klede, og la heve til dobbel størrelse, ca. 1 time.
- Trykk fingertuppene lett ned i deigen for å få de karakteristiske «focaccia-hullene» Ringle over resten av oljen.
- Stek julefocaccia midt i ovnen på 225 °C i ca. 25 minutter. Avkjøl på rist.
Det er nå du skal bake julebrødene
Flere oppskrifter på julekonfekt og julegodter du kan lage selv
Dette er de syv slagene du skal bake til jul
Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på de fleste spørsmål
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig