italiensk pizzabunn

Ingredienser
Nok til omtrent 6 pizzaer

Lag først en starter

1,5 dl vann
2 gram gjær
150 gram hvetemel
Bland sammen til du har en tjukk røre. La stå i kjøleskap over natta, eller i romtemperatur i noen timer til den begynner å putre. Lag deretter en ny deig bestående av:
2 dl vann
2-5 gram gjær
10-15 gram salt
325 gram mel

Fremgangsmåte

Bland deigene sammen og la stå og heve i alt fra en time til mange timer, så den begynner å heve seg godt. Dette blir en løs deig, så du trenger litt ekstra mel når du skal strekke deigen. Den skal aller helst behandles med hendene, ikke kjevles.

Steketips:

Hvis du ikke har en egen pizzaovn – det finnes små elektriske ovner som er ganske gode og ikke så dyre – bør du jobbe for å få ovnen så varm som mulig, og hvis du får tak i en pizzastein, så er det lurt å ha det i bunnen av ovnen. Du kan også bruke murstein, men det er litt mindre kurant.

Fyll

Det beste fyllet får du hvis du hakket gode tomater og presser vannet ut av dem med hendene. Bland dette med litt salt, eventuelt litt basilikum og hvitløk. Dette er ikke en saus, men gir en frisk og konsentrert tomatsmak. Alternativt kan du lage en pizzasaus ved å koke inn hakkede boksetomater til en tjukk saus og krydre med salt, hvitløk og urter.

Får du tak i ekte bøffelmozzarella er det bra. Riv osten i mindre biter.

Deretter er det temmelig fritt fram, men husk du trenger ikke så mye: Ansjos (på olje), kapers, pølse er godt, det samme er steinsopp. Skinke, basilikum, trøfler og rucola bør legges på like før servering.

Sendt inn av anne svanevik

Forsiden akkurat nå
Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

En smaksrik festrett med breiflabb kan også være veldig lettlaget
Dagens rett

En smaksrik festrett med breiflabb kan også være veldig lettlaget

Breiflabb er kongen av fiskedisken. Derfor må den få lov å skinne på tallerkenen. Med dette tilbehøret gjør den det til gangs.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

I dag serverer du biffen i paien
Dagens rett

I dag serverer du biffen i paien

Lag deg en biffpai som dagens middag. Vi lover deg at dette er ferdiglaget i løpet av en time. Enda raskere om du bruker ferdig paideig fra butikken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her