- Bland alle ingrediensene unntatt den ekstra gheen og kna et par minutter så alt blander seg. Deigen skal være myk.
- Dekk med fuktig klede og sett til side i 15 minutter.
- Del deigen i 16 like store emner. Kjevle hvert emne til en ca 8 cm stor leiv.
- Smør hver leiv med litt ghee og rull den sammen. Klem dem flate med håndbaken, dryss på litt mel og kjevle dem ut igjen.
Tips:
Du kan lage ghee selv ved å klare smør. Altså smelte smøret og deretter la melkeproteinene falle til bunn for så å skille det klare smøret fra bunnfallet.
Varm takke eller stekepanne og legg på en paratha. Når den begynner å boble, snu den. Press ned kantene med et rent klede for å sikre jevn steking.
Parathaen skal være litt boblet og ha brune flekker. Ta den opp av pannen og legg på varm tallerken. Smør på ghee og server umiddelbart. Stek resten på samme måte.
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig