Hjemmelaget pasta trinn for trinn
matprat.no

Hjemmelaget pasta trinn for trinn

Egg, mel og litt salt er alt hva du behøver. Med en pastamaskin tryller du enkelt frem tynne pastaplater, som du videre kan lage spagetti og tagliatelle av.

Fremgangsmåte

Slik går du frem:

 

Du trenger mel, egg og salt


  

 1. Sikt melet i en liten haug på arbeidsbordet og lag en fordypning midt i haugen. Ha i salt, hele egg og eggeplommer. 

 

2. Bland ingrediensene sammen med en gaffel eller med fingertuppene. Bland forsiktig inn litt og litt mel til alt er blandet.

 

3. Når nesten alt melet er absorbert i melet kan du samle alt til en deig med hendene. Deigen skal knas i minst 5 minutter. Den kan mange ganger kjennes litt hard ut til å begynne med, men etter hvert som du knar vil du kjenne at den blir smidigere og lettere å jobbe med.

 

4. Pastadeigen er ferdig knadd når den er myk, smidig, elastisk, varm og god. Hvis den kleber litt til benken drysser du bare på litt mer mel og knar litt til.

 

5. Pakk pastadeigen godt inn i plastfolie, eller legg den i en tett pose. Deigen skal hvile i 30 minutter før du kjevler den ut eller kjører den gjennom pastamaskin.

Pastadeigen er nå klar, men den tåler godt å stå i kjøleskap i noen timer før den skal brukes. Husk da å ha den på benken i en halv time før du jobber med den.

 

6. Pakk ut pastadeigen og legg den på en melet kjøkkenbenk. Form deigen til en firkant med ca. samme bredde som pastamaskinens inntak. Still maskinen på det tykkeste hakket(O) og kjør/sveiv deigen gjennom. 

 

7. Sett pastamaskinen på ett hakk tynnere (1) og kjør deigen igjennom. Fortsett med ett hakk til (2) og brett deigen fra endene inn til midten slik at du får en jevn rektangulær pastaplate med rette kanter.

 

8. Kjør pastaen igjennom maskinen igjen på det tykkeste (O) og fortsett slik på alle trinnene helt til du har deigen så tynn som du vil ha den. Vanligste trinn for ravioli, spagetti og tagliatelle er trinn 6 på maskinen.

9. Skal du lage ravioli har du nå gjort alt helt frem til fylling. Se link til oppskrift på ravioli under, for ytterligere fremgangsmetode. Skal du lage spagetti eller tagliatelle deler du pastaleiven opp i lengder à ca. 30 cm. Deretter kjører/sveiver du dem igjennom tagliatellehjulet eller spagettihjulet på pastamaskinen.

Sendt inn av matprat.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Franske kultviner nå også på polet
+
Godbiter i pollisten

Franske kultviner nå også på polet

Dette er viner som franskmennene helst vil ha for seg selv.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det beste Jura-kjøpet av alle
+
Ukens vin

Det beste Jura-kjøpet av alle

Jura-chardonnay med eller uten bobler til utrolig gunstig pris er velkomment i januar.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik velger du vin til sushi
Mat og vin i kombinasjon

Slik velger du vin til sushi

Sushi har sarte smaker og det er den delikate råvaren som spiller hovedrollen, dette gjør vinvalget både enkelt og komplisert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik skaper du fest midt i uka - det er jordskokkene som skal ha æren
Dagens rett

Slik skaper du fest midt i uka - det er jordskokkene som skal ha æren

En virkelig smakfull og delikat suppe er midtpunktet på middagsbordet i dag. Med eller uten spekeskinke som tilbehør.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Bar Amour: Nytolker portugisisk tradisjon med norske råvarer
+

Bar Amour: Nytolker portugisisk tradisjon med norske råvarer

På Bar Amour kombinerer Carlos de Medeiros norske råvarer med portugisiske innslag i en fine dining-setting. Det gjelder også drikkemenyen. Det ga en Michelin-stjerne etter ett års drift.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her