Helstekt svinefilet med soppsaus
Foto: Tine

Helstekt svinefilet med soppsaus

Festmiddager behøver ikke være kompliserte. Det er denne oppskriften på helstekt svinefilet med soppsauset bevis på. Du får også oppskriften på sausen.

Fremgangsmåte

Helstekt svinefilet:
Sett ovnen på 125 grader.

Gni fileten inn med salt og pepper. Brun den på alle sider i litt smør i en stekepanne.

Legg fileten over i en ildfast form, stikk inn steketermometeret i den tykkeste delen av fileten.

Sett fileten inn i ovnen og bak til kjernetemperaturen er 70 grader, da er kjøttet perfekt saftig og har en svakt rosa kjerne.

Ønsker du fileten helt gjennomstekt venter du til termometeret viser 76 grader.

La kjøttet hvile i minst 15 minutter før du skjærer det opp. Temperaturen øker et par grader mens kjøttet hviler, så det kan være lurt å ta det ut lit før det når perfekt temperatur.

Soppsaus:
Finhakk løk og hvitløk og skjær sjampinjong i skiver eller båter.

Brun løk og sopp lett i smør i en panne. Rør inn crème fraîche og soyasaus og smak til med salt og pepper. La det koke et par minutter.

Er sausen for tykk sper du med litt melk eller vann.

Ved servering:
Skjær kjøttet i skiver og server med skiver av rødløk, aspargesbønner, ovnsbakte kløftpoteter og soppsaus til.

Dryss over hakkede urter.

Oppskrifter med svinefilet

Sendt inn av Tine

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Raskere enn dette kan du ikke lage spagetti til middag
Dagens rett
Spagetti med enkel tomatsaus og bacon

Raskere enn dette kan du ikke lage spagetti til middag

Hjemmelaget tomatsaus smaker bedre og koster mindre enn kjøpesaus. Dagens oppskrift er i tillegg både rask og enkel.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her