- Varm opp litt vann og tilsett ingrediensene til penslingen - rør godt til sukkeret er oppløst, avkjøl noe.
- Pensle kyllingen og bind sammen bena.
- Skjær gjerne små snitt i skinnet på kyllingbrystet og fyll med skiver av hvitløk og urter.
- Legg kyllingen i en ildfast form, gjerne med poteter delt i to, løk i båter og sjampinjong.
- Hell li vann eller hvitvin i formen.
- Stek ved 180 °C i ca. 50-60 minutter.
- Pensle gjerne underveis i stekingen.
- La kyllingen hvile minst 10-15 minutter før den skjæres opp. Server med urtesausen, en frisk salat og grønnsakene fra stekingen.
- Grønn urtesaus:
- Ha erter og spinat (grønn salat) i en kjele sammen med litt smør og fres det noen sekunder.
- Hell over kraft/buljong og melk og la det koke opp.
- Hell blandingen over i en hurtigmikser sammen med hakkede urter og kjør til en glatt saus.
- Tilsett crème fraîche.
- Hell sausen tilbake i kjelen og smak til med salt og pepper.
- Pisk gjerne inn litt kaldt smør for å få sausen blank.