Helstekt kalkun
Apéritif

Helstekt kalkun

Husker du ikke hvordan du helstekte kalkunen finner du alt du trenger her. Bare følg vår oppskrift og du får suksess.

Fremgangsmåte

  1. Begynn med å lages stuffingen. Finhakk løk og stek den raskt sammen med loffterningene til brødet er gyllent. Ha brød og løk over i en arbeidsbolle.
  2. Tilsett hakkede valnøtter og tørket frukt. Bland inn grovrevet eple. Rør inn sammenvispede egg.
  3. Stuffingen kan enten fylles i kalkunen eller stekes i en ildfast form ved siden av kalkunen, de siste 30-40 minuttene av steketiden.
  4. Dekk en langpanne med aluminiumsfolie og pensle den med smeltet smør. Legg kalkunen i pannen og bøy vingene bakover til kalkunen ligger med vingene "på nakken". Da ligger den stødigere i pannen og det er enklere å skjære brystfileten i skiver etter steking.
  5. Skal kalkunen fylles bør fyllet has i før bena på kalkunen knytes sammen. Pensle hele kalkunen med smeltet smør tilsatt salt og pepper.
  6. Fyll ca. 3 dl vann i langpannen før den settes inn i ovnen. Vannet gjør at stekesjyen ikke brennes fast i pannen, men bevares og kan brukes i sausen.
  7. Stek kalkunen ved 160 °C i 1,5 time eller ca 30 minutter per kg.
  8. Vil du ha ekstra gyllen farge på skinnet kan du pensle den flere ganger med smør eller stekesjy i løpet av steketiden.
  9. La kalkunen bare stå og slå av seg litt etter at den er tatt ut av stekeovnen. Flytt den etter hvert over på en fjel og pakk den eventuelt inn som forklart over.
  10. Sil stekesjyen og ha den i sausen for å få ekstra god saus.
  11. Skjær ut brystfiletene langs hele brystbenet. Skjær et snitt på yttersiden fra vingefestet mot lårfestet, til brystfileten er løs.
  12. Skjær brystfiletene i ca. ½ cm tykke skiver.
  13. Legg alt tilbake på skroget og server med rykende varm saus, kokte grønnsaker og poteter.
  14. Til annengangs servering skjæres lårene løs. Ta ut bena og skjær kjøttet i så hele skiver som du får til.

Se våre andre oppskrifter med kalkun

Her finner du forslag til tilbehør

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Vegetarburgere går i en egen mage når de er så gode som disse
Dagens rett

Vegetarburgere går i en egen mage når de er så gode som disse

Det er slett ikke så vanskelig å lage gode velsmakende vegetarretter - prøv denne nydelige burgeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Dagens rett
Oksehalesuppe

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen

Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells
+
Godbiter i pollisten

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells

Om du ikke skal på fjellet denne uka, gjør den også nytten til helgekosen, med og uten mat. Og få med sjelden amerikansk vinhistorie på kjøpet. For denne produsenten er ikke som andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos
+
Ukens vin

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos

Det er altså ikke bare den gode prisen som skaper glede. Dette er dessuten en vaskeekte fjellvin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Disse biffspydene skaper en knallstart på helgen
Dagens rett

Disse biffspydene skaper en knallstart på helgen

Nydelig mørt biffkjøtt med en asiatisk vri - slik skal fredagsmiddagen være.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret
Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret

Hvilken fiskefilet du velger, er hipp som happ, bare den er hvit og villfanget.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her