- Del lammeryggen i to slik at du har 4 like stykker. Skjær rutemønster på fettsiden med en skarp kniv.
- Del hvitløken i to og gni kjøttet inn med denne samt finhakket frisk timian og grovkvernet svart pepper.
- Stek kjøttet i tørr panne med fettsiden ned. La kjøttet få en sprø skorpe før det vendes i pannen. Tilsett hele hvitløkfedd og litt av smøret.
- Stek videre i ovn i ca. 10 minutter på 180 grader. Ta deretter kjøttet ut av pannen.
- Kok ut pannen med 2 kopper vann og soyasausen. Sil sjyen og press hviløkfeddene gjennom silen. Kok inn til god konsistens og tilsett 2 ss olivenolje.
- Skrell potetene og høvle dem på mandolin i tynne skiver. Skjær så potetskivene i tynne strimler med en stor kniv.
- Varm en teflonpanne med olje og smør, og fordel potetstrimlene som en potetkake. Bland inn den finhakkete sjalottløken. Salte og pepre.
- La dette steke på middels varme i ca. 10 minutter. Snu potetkaken ved hjelp av en tallerken og stek videre noen minutter til den er gyllen og sprø på begge sider.
- Del kålen i 2 og skjær bort roten. Del opp i passende store stykker.
- Smørdamp kålen med en kopp vann og 50 gram smør under stadig omrøring i ca. 5 minutter. Smak til med salt og pepper.