Grunnoppskrift til retter av kjøttdeig

Fremgangsmåte

Bland væsken med det du skal spe ut kjøttdeigen med. Du kan velge blant følgende alternativer til 400 g kjøttdeig:

¾ dl glutenfritt strøbrød

2-3 skiver glutenfritt hvitt formbrød

½ dl PO-fiber

2-3 ss flak sukkerroefiber

1 ss potetmel eller maisstivelse, Maizena

1 ss grov eller fin glutenfri melblanding

2 moste kokte, kalde poteter

1-2 dl kokt langkornet ris

2 dl rotblanding, for eksempel revet rotselleri, pastinakk og gulrot.

Hvis du bruker tørre ingredienser til utspeingen, bør blandingen stå og svelle i ca 10 minutter.

Rør kjøttdeig, salt, egg, pepper og løk. Arbeid deigen jevn og smidig, men ikke rør så lenge at den blir trevlete. Form deigen til små jevnstore boller med fuktige hender eller ved hjelp av to teskjeer. Legg bollene på et fuktet matpapir eller skjærefjøl.

Brun matfettet i stekepannen. Legg i kjøttbollene, men ikke for mange om gangen, og stek dem på alle sider.

Rist på stekepannen av og til slik at kjøttbollene blir jevnt stekt. Legg dem over i en gryte etter hvert som de er ferdigstekte.

Hell bort mesteparten av stekefettet. Visp ut av pannen med vann mellom hver stekeomgang. Spar sjyen hvis du vil lage saus.

Etterstek kjøttbollene uten lokk og fuktighet i 3-5 minutter slik at de blir helt gjennomstekte.

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Vinkupp: Forfriskende og fyldig økologisk hvitvin fra Rhône
+
Ukens vin

Vinkupp: Forfriskende og fyldig økologisk hvitvin fra Rhône

Den har en veldig gunstig pris, og kommer også i en rød utgave.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Disse boksvinene er best blant 210 testet
+
Tester
Pappvin til påsken 2025 - 210 bokser vurdert

Disse boksvinene er best blant 210 testet

Når boksvinene er av så god kvalitet som disse, kan du faktisk trygt velge dette bærekraftige formatet. Valget av vin i boks handler ikke lenger med at den er lett å putte i feriebagasjen. Men det er mange feller å gå i.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Moden barbaresco til knallpris
+
Godbiter i pollisten

Moden barbaresco til knallpris

11 og 8 år gammel vin til rundt 500-lappen og som holder mange år til, er svært velkommen var i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen
+
Ukens vin

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen

Den er laget slik valpolicella skal smake – saftig, leskende, tørr og med moderat alkohol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Begrenset antall billetter: Bli kjent med chardonnay
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. april

Begrenset antall billetter: Bli kjent med chardonnay

Dette vil du ikke gå glipp av! Smak på seks flotte viner laget med samme drue, men fra ulike land og vinregioner. Klarer du å finne din favoritt – eller kanskje oppdager du flere?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen
+

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen

På The Lecture Room & Library i London er Johannes Nuding kjøkkensjef - og den andre østerrikeren i historien som har oppnådd full Michelin-pott. Og en sann disippel av mentoren Pierre Gagnaire.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her