Bland væsken med det du skal spe ut kjøttdeigen med. Du kan velge blant følgende alternativer til 400 g kjøttdeig:
¾ dl glutenfritt strøbrød
2-3 skiver glutenfritt hvitt formbrød
½ dl PO-fiber
2-3 ss flak sukkerroefiber
1 ss potetmel eller maisstivelse, Maizena
1 ss grov eller fin glutenfri melblanding
2 moste kokte, kalde poteter
1-2 dl kokt langkornet ris
2 dl rotblanding, for eksempel revet rotselleri, pastinakk og gulrot.
Hvis du bruker tørre ingredienser til utspeingen, bør blandingen stå og svelle i ca 10 minutter.
Rør kjøttdeig, salt, egg, pepper og løk. Arbeid deigen jevn og smidig, men ikke rør så lenge at den blir trevlete. Form deigen til små jevnstore boller med fuktige hender eller ved hjelp av to teskjeer. Legg bollene på et fuktet matpapir eller skjærefjøl.
Brun matfettet i stekepannen. Legg i kjøttbollene, men ikke for mange om gangen, og stek dem på alle sider.
Rist på stekepannen av og til slik at kjøttbollene blir jevnt stekt. Legg dem over i en gryte etter hvert som de er ferdigstekte.
Hell bort mesteparten av stekefettet. Visp ut av pannen med vann mellom hver stekeomgang. Spar sjyen hvis du vil lage saus.
Etterstek kjøttbollene uten lokk og fuktighet i 3-5 minutter slik at de blir helt gjennomstekte.