- Om ønskelig kan leveren kokes i ca. 10 minutter. Avkjøl og del så i mindre biter.
- Kjør alle ingrediensene til pateen, unntatt fløte og egg, i foodprosessor til en jevn røre.
- Visp egg og fløte lett sammen og spe til en glatt deig/røre. Tilsett smaksingredienser. Hell røren i patéformer.
- Stek i vannbad på 170 grader i ca. 1-1½ time, avhengig av størrelsen på formene. Pateen skal kjennes fast når du trykker på den.
- Tips: Sett pateen i tom langpanne (eller annen passende form) i forvarmet ovn. Hell så kokende vann i formen.
Forslag til smak på postei:
* Syltet grønn eller rød pepper
* Krydderurter, friske eller tørkede
* Julekrydder: nellik, allehånde og ingefær, ca. ½-1 ts av hver
Forslag til smak på paté:
* Kjøtt fra lettsaltet og røkt lam eller juleskinke
* Bacon i terninger
* Krydderurter, friske eller tørkede og finhakket løk
La pateen bli kald i formen, pynt med f.eks sølvløk, sylteagurk og urter. Glaseres med avkjølt, nesten stivnet aspic.
Settes kjølig til aspicen har stivnet. Skal pateen fryses må den pyntes senere.
Flere oppskrifter med leverpostei