Start med salsaen. Skjær et kryss i tomatene og dypp dem ca. 30 sekunder i kokende vann. Legg dem over i kaldt vann, flå skinnet av.
Del tomatene i båter og skrap ut frøene. Skjær tomatkjøttet i små terninger.
Skjær ut den store, flate stenen i mangoen, Skrell og skjær fruktkjøttet i små terninger.
Finhakk rødløken. Splitt opp chilipepperen langseter og skrap ut frø og skillevegger. Finhakk fruktkjøttet.
Bland alle ingrediensene til salsaen og sett den til side.
Rens kamskjellene, tørk dem og pensle dem med olje.
Stek dem på grill, ca. ½ minutt på hver side. Kamskjell må ikke steke for lenge, da blir de seige.
Dryss noen flak godt havsalt på skjellene og server dem med salsa og brød.
Tips: Her har vi brukt ferske kamskjell, men du kan også bruke frosne. Rå, dypfryste kamskjell finner du i de aller fleste dagligvareforretninger. Kamskjellene, bare den hvite muskelen, er renset og ferdige til bruk.
Husk bare på å tine dem langsomt i kjøleskapet over natten.
Se flere lekre oppskrifter med kamskjell her
Her finner du gode oppskrifter på sjømat på grillen
Og her finner du veldig mange deilige grillretter
Mariner selv med disse gode marinadene
Se alle våre oppskrifter på marinader og saus til grillmaten
Her finner du inspirasjon til salater som kan passe ved siden av
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig