- Legg sjøkrepsen flatt med undersiden ned på en skjærefjøl.
- Stikk en skarp kniv raskt ned i toppen av hodet og del krepsen i to på langs. Fjern magesekk og tarm.
- Kjør smør, hvitløk og estragon mykt og jevnt i en foodprosessor. Du kan også røre det sammen for hånd, men da må hvitløk og estragon finhakkes på forhånd.
- Smør godt med kryddersmøret på krepsekjøttet. Dryss over salt og pepper, og legg krepsen med skallet ned på en varm grill.
- Legg også på noen sitron- og limehalvdeler med snittsiden ned. Sett på lokket og grill i noen minutter eller til smøret bobler og krepsehalen er hvit, men blank. Griller du for lenge, blir kjøttet tørt.
- Det kan også være et poeng å grille klørne for seg, da de tar litt lengre tid. Server sjøkrepsen rett fra grillen med grillet sitrus og godt brød til.
- Her er det bare å brette opp ermene og slurpe i seg med hendene!
Lyst til å lage noen annet med sjøkreps
Her finner du gode oppskrifter på sjømat på grillen
Og her finner du veldig mange deilige grillretter
Mariner selv med disse gode marinadene
Her finner du inspirasjon til salater som kan passe ved siden av
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig