Grillet kylling fra butikken med spinatpasta med hvitvin
Apéritif

Grillet kylling fra butikken med spinatpasta med hvitvin

Her er det både spinat og pesto som gjør grillkyllingen ekstra smaksrik.

Fremgangsmåte

  1. Del opp grillkyllingen i to bryst og to lår.
  2. Sett stekeovnen på 150 grader og varm kyllingen i 10 minutter. Om du velger kyllingbryst, stekes de i smør i 4-5 minutter på begge sider. Krydre med salt og pepper. Trykk med en finger for å kjenne om kjøttet er gjennomstekt. Etterstek eventuelt i ovnen ved 175 grader i noen minutter.
  3. Ha smøret i en kjele og ha i most hvitløk. La surre på svak varme til den er myk.
  4. Tilsett hvitvin/kraft-blandingen. Kok opp og la koke i 5-8 minutter.
  5. Tilsett matfløten og la koke i 5 minutter. Ha i spinaten og la småkoke i 1-2 minutter til passe tykk. Smak til med salt og pepper.
  6. Kok båndspagetti som anvist på pakken. Bland inn 1/2 dl pesto. Fordel pastaen på tallerkener. Legg kyllingen på toppen. Hell sausen over det hele. Dryss over parmesan.

Tips: Du kan selvsagt bruke spinatpasta og lage en ren fløte saus. Da serverer du grønnsakene ved siden av i form av en salat - med bladspinat.

De beste oppskriftene med kylling finner du her

Slik lager du enkelt pesto selv

Og mange retter med grillet kylling finner du her

Og finner du veldig mange andre spennende oppskrifter med kylling

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
De beste julegavene er spiselige - slik lager du dem selv
+
Julemat
Spiselige julegaver

De beste julegavene er spiselige - slik lager du dem selv

Hvorfor handle julegaver når du kan lage dem selv? Her får du idèer til både søte og salte gourmetgaver som alle vil elske.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med dette på helgemenyen er det garantert suksess
Dagens rett

Med dette på helgemenyen er det garantert suksess

Vi varter opp med et skikkelig festmåltid denne helgen som blir ekstra smakfull.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Ny bærekraft-milepæl for Kvitnes Gård

Kvitnes Gård har som en av tre norske restauranter nådd full skår på 360Eat Guide sin bærekraftsskala.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Er du i tvil? Dette er de sju slagene du skal bake til jul
Julemat
Oppskrifter julekaker

Er du i tvil? Dette er de sju slagene du skal bake til jul

Inviter familie og venner på juleverksted og bak julens mest klassiske småkaker sammen. Oppskriftene finner du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

7 toppviner fra Toscana
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 21. januar

7 toppviner fra Toscana

Den 21. januar har du en gyllen mulighet til å lære mer om en anerkjent vinprodusent fra Montalcino og nyte 7 deilige viner. Sjekk ut vinene som serveres og meld deg på fort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Får du tak i en liten kveite, skal du gjøre dette med den
Dagens rett

Får du tak i en liten kveite, skal du gjøre dette med den

Ovnsbakt pepperkveite er intet mindre enn et luksusmåltid, men som er uhyre enkelt å lykkes med.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her