Grillet isgalt med potetmos og balsamicosaus

Ingredienser
800 g isgalt evt. breiflabb eller steinbit
salt
pepper
Potetmos:
1 kg mandelpoteter/nypoteter
2 fedd hvitløk
vann til koking
2 dl varm melk
2 ss smør eller olje
salt
pepper
50 g soltørkede tomater
Balsamicosaus:
0,75 dl balsamicoeddik
0,75 dl hvitvin
175 g usaltet smør
salt
pepper
frisk estragon

Fremgangsmåte

Begynn med potetmosen.
Rens og del poteter og hvitløk i biter og kok i usaltet vann til potetene er gjennomkokte. Hell av vannet.
Mos/knus potetene med en «potetstapper» og spe med varm melk. Smak til med salt, pepper, smør/olivenolje og hakkede soltørkede tomater.
Kok inn balsamicoeddik og vin til det gjenstår 2-3 spiseskjeer, pass på så det ikke brenner seg. Pisk inn mykt smør i terninger, litt av gangen. Sausen må ikke koke, da vil den sprekke.
Renskjær breiflabben og del den i porsjonsbiter. Pensle med olje og dryss over salt og pepper og grill i 3-4 min på hver side.
Breiflabben kan også legges på et bakepapirkledt stekebrett og stekes i stekeovn ved 200 ºC i 10-12 min.
Server breiflabben på en seng av potetmos, dampet spinat (godt avrent) og med litt av balsamicoeddiken rundt.

Sendt inn av Torill Berge

Forsiden akkurat nå
Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Nå får fiskebollene konkurranse
Dagens rett
Fiskegryte med frikassesaus

Nå får fiskebollene konkurranse

Om fiskeboller i hvitsaus er det eneste familien vil ha av fisk, skal du overbevise dem med denne oppskriften på fiskefrikassé.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her