- Del gresskaret i to og skrap ut frøene. Skyll gresskaret og fjern skallet. Del i biter.
- Varm 2 ss olje og fres løk, hvitløk og chili til løken er myk og blank.
- Tilsett gresskarbitene og la dem frese med et par minutter.
- Hell over kyllingbuljong og koriander og kok opp.
- La suppen koke i 15-20 minutter, eller til gresskaret er helt mørt.
- Bruk stavmikser eller hurtigmikser og mos suppa til den er helt glatt. Tilsett mer vann/kraft om nødvendig. Smak til suppa med salt, pepper og sitronsaft.
- Stek kyllingbitene i litt olje over middels varm panne til de er gjennomstekt. Krydre med salt og pepper.
- La kyllingbitene renne av seg på litt tørkepapir. Hell suppa i dype tallerkener og legg kyllingbiter i midten.
- Ha gjerne litt spirer eller finsnittet purre over for en litt friskere smak og server godt brød til.
Mange deilige retter med gresskar
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig