- Pensle en bakeplate med olje eller smeltet smør.
- Løs opp gjæren i lunkent vann og la den stå i 5 min eller til den skummer.
- Bland melk, smør, salt, sukker og appelsinskall i en liten kjele. Varm opp til smøret såvidt er smeltet og melken er varm.
- Sikt 6 1/4 dl av melet med anisen i en stor bolle. Lag en fordypning i melet, hell i gjæroppløsningen, melkeblandingen og egget. Arbeid alt raskt sammen i 1 min til en jevn deig.
- Ha deigen ut på lett melet bord og kna den i 10 min mens du arbeider inn så mye av det resterende melet at deigen blir glatt og smidig.
- Legg den i en lett oljet bolle, og pensle deigoverflaten med olje eller smeltet smør. Dekk bollen og sett den lunt i 1 time eller til deigen har hevet godt.
- Slå ned deigen og kna den i 1 min.
- Del den i tre like store, 35 cm lange pølser. Flett dem sammen og brett endene under.
- Legg den over på bakeplaten, pensle med en blanding av pisket egg og melk.
- Dryss med sesamfrø, mandler og sukker. Dekk fletten med plast og la den etterheve på et lunt sted i 40 min eller til den er godt hevet.
- Forvarm ovnen til 180 C. Stek brødet i 30-40 min, eller til det er gjennomstekt. Det skal høres hult ut når du banker på det med knokene.
Eller prøv en av våre andre greskinspirerte oppskrifter