Del auberginene i to, skrap ut noe av kjøttet, dryss litt salt i halvdelene og legg de med snittflaten ned på en tallerken eller fjøl. La dette ligge i ti minutter.
Legg auberginene over i en gryte med kokende vann og la de trekke i 10-12 minutter.
Del opp resten av auberginen i små biter og stek den sammen med kjøttdeigen. Bland i tomatpuré og la denne blandingen få steke i noen minutter.
Krydre med pepper og salt, press hvitløk rett i panna. Tilsett de finhakkede grønsakene i denne blandingen og la det steke en liten stund til, dryss så den friske oreganoen over.
Legg de delte auberginene over i en smurt ildfast form og fyll på rikelig med kjøtt/grønnsaksblandingen.
Skjær den friske tomaten i skiver og legg på toppen, dryss den revne osten over og sett formen inn i stekeovnen på 200 grader og gratinér i 10-15 minutter.
Lag gjerne en frisk salat til og ha alltid ferskt brød til (prøv grovt rugbrød!).