Gourmetklubben's Blåskjellgryte
Foto: Mariha-kitchen

Gourmetklubben's Blåskjellgryte

Blåskjell er en sikker vinneren om sommeren. Inviter til denne deilige blåskjellgryten med dill og paprika.

Fremgangsmåte

Vask og rens blåskjellene, fjern byss, de som ikke lukker seg og de som er skadet.

Fres sjalotttløk, hvitløk og paprikaene, tilsett hvitvinen, dill og frisk persille (spar noe dill og persille til pynt).

Kok opp og ha i blåskjellene, damp i 4-6 min, ta ut blåskjellene (fjern den delen uten innmat), kok inn væsken til 1/3 mengde. Tilsett spesialkrydderet rouille, salt pepper, 1 rømme og 1 creme fraiche, kok opp til det er passe tykt. Ha i blåskjellene, rør rundt, strø over resten av dill og persillehakket.

Server med godt brød.

Her finner du mange flere deilige supper

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & Vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

 

Sendt inn av Jørn Bredo Larsen

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Slik skal en Jameson med ingefærøl smake
Ukens drink

Slik skal en Jameson med ingefærøl smake

Whisky og ingefærøl er som skapt for vinteren. Her serverer vi én av dem med den som for mange er selveste Irish Whiskey.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Franske kultviner nå også på polet
+
Godbiter i pollisten

Franske kultviner nå også på polet

Dette er viner som franskmennene helst vil ha for seg selv.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik velger du vin til sushi
Mat og vin i kombinasjon

Slik velger du vin til sushi

Sushi har sarte smaker og det er den delikate råvaren som spiller hovedrollen, dette gjør vinvalget både enkelt og komplisert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik blir kyllingfilet til en smaksrik gryterett
Dagens rett

Slik blir kyllingfilet til en smaksrik gryterett

Det er ikke store innsatsen som kreves, men du blir rikelig belønnet. Med øl i gryta, må du kanskje ha øl i glasset. Men det er ikke nødvendig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Det beste Jura-kjøpet av alle
+
Ukens vin

Det beste Jura-kjøpet av alle

Jura-chardonnay med eller uten bobler til utrolig gunstig pris er velkomment i januar.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her