- Smør en rund form med avtakbar kant, ca. 23 cm i diameter. Strø formen med demerarasukker og kokos.
- Kakedeig: Bland alle de tørre ingrediensene i en bolle.
- Ha klatter med matfett i og rør til det er små smuler.
- Tilsett eggene og yoghurten og arbeid sammen til en røre.
- Hell røren over i formen.
- Fyll: Skrell og ta kjernehuset ut av eplene. Skjær dem i tynne båter som stikkes ned i kaken og pynt med kanel.
- Stekes midt i ovnen ved 175 °C i ca. 45 minutter.
- Avkjøles i formen noen minutter.
- Server kaken, gjerne lun med vaniljesaus, vaniljeis eller vaniljekesam.
Her finner du mange andre oppskrifter på eplekake
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig