- Pakk skinka i aluminiumsfolie og legg den i langpanne. Stikk et steketermometer i den mest kjøttfulle delen.
- Stek på 125°C. Den er ferdig når steketermometeret viser 70-72°C. Eventuelt kan den legges i kokende vann og trekke på ca. 90°C til steketermometeret viser 70-72°C. (ca. 2 timer for en skinke på 2 kg).
- Ta skinka ut av ovnen og fjern folien.
- Ta av nettet og evt. svoren.
- Hvis du bruker ferdigkokt juleskinke, starter du her:
- Bland alle ingrediensene til karamelliseringen unntatt strøkavring.
- Smør blandingen utover skinka og dryss over strøkavring.
- Gratiner på 200°C i ca. 15 minutter.
Server med Waldorfsalat og sennepsdressing .
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig