Skjær et tynt lag av fileten øverst uten å skjære igjennom. Snu fileten og gjør det samme, men på motsatt side, slik at fileten kan trekkes ut i et sammenhengende stykke.
Legg baconskiver på tvers av fileten, legg over ost og urter. Rull sammen til en pølse.
Stikk inn trepinner for å holde rulladen sammen. Pensle med grillolje og brun rulladen på alle sider på høy varme.
Legg rulladen over på kald side av grillen, stikk et steketermometer inn i midten av den og legg på lokket.
Grill under lokk i ca. 30-40 minutter, til steketermometeret viser 60-65 grader.
Ta rullen av varmen og pakk det inn i aluminiumsfolie og la det ligge å hvile i minst 20 minutter før du skjærer den opp.
Skjær rullen i 2 cm tykke skiver. Servér med salat, bakte poteter og en god chilisaus, eller en deilig grillsalat.
Tips: Du kan også steke denne okserullen i stekeovnen på 175 grader i ca 45 minutter eller til steketermometeret viser ca 60 grader.
Gode råd og tips om grilling finner du her
Her finner du veldig mange deilige grillretter
Mariner kjøttet selv med disse gode marinadene
Se alle våre oppskrifter på marinader og saus til grillmaten
Her finner du inspirasjon til salater som kan passe ved siden av
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig