- Bein ut lammesteken, eller kjøp en som er ferdig utbeinet.
- Smør på tomatpuré. Hakk løk, hvitløk, oliven og soltørkede tomater og dryss det utover sammen med fetaost og krydder.
- Rull steken fast sammen, og surr den med hyssing. Stikk inn steketermometer i kjøttdelen av steika.
- Legg den i en ildfast form og stek på 125°C i 1½ - 2 timer, til termometeret viser 70°C. Da er steken rosa.
- Ønskes gjennomstekt kjøtt - stek videre til 76°C.
- Server med salat og f.eks. fløtegratinerte poteter.
- Fylling av lammelår:
Skal steken/låret fylles, må lår- og leggbein fjernes først. - Skjær ut det store isbeinet med en tynn, skarp kniv. Start øverst ved det halvmåneformede leddet, skjær langs og inntil beinet.
- Bøy isbeinet bakover, stikk kniven inn i kuleleddet og skjær over den store senen.
- Hold kniven inntil det store beinet inntil det er skåret løst. Ta vare på beinet til kraft- koking (sag eller hogg det i mindre biter).
- Legg fyllet i hulrommet etter beinet. Surr så stramt og tett du klarer med bomullstråd.
Se våre andre oppskrifter på lammestek