- Potetene skrelles og skjæres i terninger, purren renses og skjæres i ringer og løken finhakkes før det tas over i kokende vann med buljongterning.
- Det hele kokes til det er mørt og tas så over i en kjøkkenmaskin/hurtigmikser eller at en stavmikser nyttes til å mose suppen.
- Suppen gis et oppkok igjen, fløtemelk el. rømme tas i og til slutt smakes den til med salt.
Tips:
Denne suppen kan endres til mange varianter. Er det et ønske om en riktig så hot suppe, kan det tas i både hvitløk og chili.
Er det et ønske om å bruke blomkål og/eller brokkoli i, så blir det en herlig variant.
Er det videre et ønske om å lage en mer matsuppe, kan det tas i eksempelvis røkte middagspølser i skiver. I det hele tatt så er det mulighet for å koke mange suppevarianter av en "potetspiker"!
Se alt det gode du kan bruke poteter til
Her finner du oppskrifter på kraft til bruk i mange retter
9 lettlagete supper å ta med på tur
Her finner du mange flere deilige supper
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig