Fiskeburger med salsa

Ingredienser
FISKEBURGER:
500 g hysefilet (koljefilet)(Torsk, Lyr, Laks el evt en blanding er også ok)
2 ts salt
1 ss potetmel
3 1/2 dl melk
1/4 ts malt muskatnøtt
1 løk
1 ss gressløk
hamburgerbrød

TOMATSALSA:
1/2 dl vineddik
1 ts tomatketchup
1/2 ts tomatpure
1 boks tomater i boks
1/2 hvitløk
2 løk
1 dl olivenolje

COLESLAW:
2 ss syltede agurker
1/2 dl majones
1/2 dl kesam
Sitronsaft
1/2 ss sukker
1 ts sennep
salt og nykvernet pepper
300 g kål
1 gulrot
1 eple

Fremgangsmåte

FISKEBURGER:
Pass på at alle ingredienser er iskalde. La gjerne melken stå i fryseren før bruk.
Skjær fisken i biter og ha den i foodprocessoren sammen med saltet.
La maskinen gå til farsen er fast og seig.
Tilsett væsken i porsjoner og rør godt mellom hver gang. Væskemengden kan variere avhengig av fisken.
Tilsett potetmel og revet muskatnøtt. Tilsett finhakket gressløk og løk.
Form kaker og stek disse gyldne i smør.
Server burgerne i hamburgerbrød med coleslaw og tomatsalsa og evt. rømme.

TOMATSALSA:
Hakk hvitløk og løk i små biter.
Rør sammen ingrediensene og spe med olivenolje.
Smak til med kajennepepper, salt og pepper

COLESLAW:
Finhakk sylteagurk. Bland majones, kesam, litt friskpresset sitronsaft, sukker og sennep sammen til en dressing. Smak til med salt, pepper og evt mer sitronsaft. Ha i sylteagurk.
Vask og rens grønnsakene. Finsnitt kål. Riv gulrot og eple grovt. Vend alt raskt sammen.

Sendt inn av Anette Ingvartsen

Forsiden akkurat nå
Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Nå får fiskebollene konkurranse
Dagens rett
Fiskegryte med frikassesaus

Nå får fiskebollene konkurranse

Om fiskeboller i hvitsaus er det eneste familien vil ha av fisk, skal du overbevise dem med denne oppskriften på fiskefrikassé.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her