Festrett med kantareller

Ingredienser
250 g svinefilet
250 g oksefilet
1 l kantareller
1 finhakket løk
2 ss olivenolje
salt
pepper
1 1/2 dl rødvin
1 ss finhakket kruspersille
1 ss finhakket dill
6 ss fløte eller kremfløte
2 syltede ingefær

Fremgangsmåte

Skjær filetene skrått opp.

Rens og skyll kantarellene, skjær dem opp på langs. Løk og sopp freses i olje til det blir lys gyllent. Rør av og til. Hold det varmt mens kjøttet stekes.

Stek filetene raskt opp og krydre, tilsett sopp-løkblandingen.

Hell rødvin over og dryss på dill og persille. Kok til rødvinen er dampet inn, tilsett fløten og la retten koke langsomt 3-4 minutter.

Finhakk ingefær og strø den over til slutt. Server retten direkte fra pannen.

Godt følge:
Kokt ris.

Sendt inn av Bjarne Berre

Forsiden akkurat nå
Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 2

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker
Dagens rett

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker

Det er utrolig hvor mye smak og dybde som skapes om du lar norsk sei bade i indiske ingredienser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

I dag serverer du biffen i paien
Dagens rett

I dag serverer du biffen i paien

Lag deg en biffpai som dagens middag. Vi lover deg at dette er ferdiglaget i løpet av en time. Enda raskere om du bruker ferdig paideig fra butikken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her