Forvarm ovnen til 100°C
Ha vann, risgryn, splittet vaniljestang og salt i en tykkbunnet kjele. Kok til vannet nesten har fordampet ca. 10 minutter.
Spe med melk, og kok opp under konstant omrøring. Sett så lokk på gryten og plasser i ovnen i èn time. Rør rundt etter halve tiden. Når grøten er ferdig kokt, rører du inn et beger med seterrømme.
Når det er 15 minutter igjen av tiden plasserer du hasselnøttene på et stekebrett og setter inn i ovnen sammen med grøten til de er gyllene. Grovhakk når de er ferdige.
Brun smøret i en panne til det er karamellfarget og lukter nøttete. Trekk av platen.
Skjær eple i tynne staver eller riv på råkost jern. Server grøten straks med sukker, brunet smør, eple og ristede hasselnøtter.
Du finner flere oppskrifter på julegrøt her
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig