Fedons spanske kyllinggryte med grønne linser

Ingredienser
1 ss smør
4 kyllingbryst, kuttet i terninger (2 x 2 cm.)
1 liten løk, finhakket
1 grønn paprika, renset og kuttet i terninger
2 selleristilker, vasket og kuttet i små terninger
2 hvitløkfedd, renset og knust
1 ts malt spisskummen
1 knivsodd malt kajennepepper (etter smak)
1 boks hakkede tomater (400 g)
200 g grønne linser
1 ss kaldpresset olivenolje
1 ss Dr. Lindbergs linfrøolje
4 dl kyllingkraft (vann + terning)
salt og nykvernet pepper
2 ss hakket bladpersille

Fremgangsmåte

1. Smelt smøret i en kjele på middels varme. Ha i kyllingterningene og stek dem i ca. 4 minutter, vend på terningene av og legg de over på en tallerken. Reduser varmen noe og tilsett løk, paprika og selleri. La alt surre i ca. 4 minutter til, eller til grønnsakene begynner å bli møre. Ha i tomater og kraft og la det hele koke i 10--12 minutter. Tilsett hvitløk, spisskummen og kajennepepper. Smak til med salt og pepper hvis nødvendig. Ha kyllingen tilbake i sausen og la den bli gjennomvarm.
2. I mellomtiden kokes linsene i rikelig med vann til de er møre. Ha linsene over i en serveringsbolle og bland de med olivenoljen. Bland kyllinggryten sammen med de varme linsene og server. Dryss persillen over og server.

Sendt inn av Marte Kvello

Forsiden akkurat nå
Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

En smaksrik festrett med breiflabb kan også være veldig lettlaget
Dagens rett

En smaksrik festrett med breiflabb kan også være veldig lettlaget

Breiflabb er kongen av fiskedisken. Derfor må den få lov å skinne på tallerkenen. Med dette tilbehøret gjør den det til gangs.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

I dag serverer du biffen i paien
Dagens rett

I dag serverer du biffen i paien

Lag deg en biffpai som dagens middag. Vi lover deg at dette er ferdiglaget i løpet av en time. Enda raskere om du bruker ferdig paideig fra butikken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her