Fastelavnsboller
TINE Kjøkken

Fastelavnsboller

Dette er boller som er veldig populære. Spesielt til Fastelavn, med de kan med selvfølge bakes hele året.

Fremgangsmåte

Stekes i stekeovnen ved 225 °C i ca. 12 minutter.

Smuldre gjæren i bakebollen. Smelt smøret, ha i melken og varm det til det er fingervarmt.

Hell væsken over gjæren og rør til den er oppløst. Ha i sukker, salt, bakepulver, kardemomme og mel. Elt sammen til en lett og smidig deig. Hold eventuelt av noe mel. Sett deigen til heving under plast på lunt sted ca. 30 minutter. Ha deigen på bakebordet, del i 16 emner og trill boller. Sett bollene på bakepapir eller smurt plate.

Hvis du vil fylle bollene med mandelmasse males mandlene og bland i melis/sukker og vann. Det blir en fast masse. Klem bollene litt flate og legg ca. 1 ts mandelmasse midt på deigen. Trekk deigen opp rundt fyllet og snurr deigen sammen. Sett bollene med skjøten ned på stekeplaten.

Vil du fylle bollene med vaniljekrem trykkes bollene litt flate og legg på ca. 1 ts ferdig vaniljekrem midt på deigen, trekk opp deigen rundt fyllet og snurr den sammen. Sett bollene med skjøten ned på stekeplaten. Det samme gjøres hvis du vil ha sjokolade i bollene. Legg en sjokoladebit på bolledeigen og trekk deigen rundt.

Sett bollene til heving på lunt sted under plast 20-30 minutter. Pensle bollene med sammenvispet egg før steking.

Avkjøl bollene på rist. Skal de fylles med vispet krem må de være avkjølte. Skjær toppen av bollene og sprøyt eller legg på vispet krem, kanskje også litt syltetøy. Legg på lokket og dryss over et tynt lag med melis.

Du kan også bake de saftigste boller med disse oppskriftene

Har du heller lyst til å bake en kake er det veldig mange oppskrifter her

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av TINE Kjøkken

Forsiden akkurat nå
Franske kultviner nå også på polet
+
Godbiter i pollisten

Franske kultviner nå også på polet

Dette er viner som franskmennene helst vil ha for seg selv.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det beste Jura-kjøpet av alle
+
Ukens vin

Det beste Jura-kjøpet av alle

Jura-chardonnay med eller uten bobler til utrolig gunstig pris er velkomment i januar.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik velger du vin til sushi
Mat og vin i kombinasjon

Slik velger du vin til sushi

Sushi har sarte smaker og det er den delikate råvaren som spiller hovedrollen, dette gjør vinvalget både enkelt og komplisert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

By på en festmiddag med kalkun midt i uka
Dagens rett
Kalkunbiff på risotto med tomatsalsa

By på en festmiddag med kalkun midt i uka

Med kalkunfilet får du et lettlaget festmåltid midt i uka. Prøv denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Bar Amour: Nytolker portugisisk tradisjon med norske råvarer
+

Bar Amour: Nytolker portugisisk tradisjon med norske råvarer

På Bar Amour kombinerer Carlos de Medeiros norske råvarer med portugisiske innslag i en fine dining-setting. Det gjelder også drikkemenyen. Det ga en Michelin-stjerne etter ett års drift.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her