Farse-hemmelighet

Fremgangsmåte

Farsen blandes med krydder, hakket sjalottløk, egg, mel og mozell.
 
Halvparten av farsen bres ut i smurt ildfast form, legg over oppskåret løk, paprika og oliven. Salt og pepper på grønnsakene, strø over mesteparten av osten.
 
Dekk innholdet med resten av farsen, topp med resten av osten. Sett formen i ovnen på 200 grader i ca 50 min.
 
Hvis du vil "pynte" på fasaden kan du strø over ruccula, krispe biter av stekt spekeskinke + ekstra oliven før servering.
 
Serveres med kokt ris, stekt sopp og evt varme sukkererter.
 
Saftig og lettlaget mat til mange. Vertinnen rekker å dusje mens middagen står i ovnen :o)
 
Vesentlig med gode sauser, kan kjøpes ferdig på flaske eller lage selv hvis du har en god oppskrift. Jeg bruker barbecuesaus og garlicsaus fra heinz + en sweet chilivariant.

Sendt inn av Marianne F

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Franske kultviner nå også på polet
+
Godbiter i pollisten

Franske kultviner nå også på polet

Dette er viner som franskmennene helst vil ha for seg selv.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det beste Jura-kjøpet av alle
+
Ukens vin

Det beste Jura-kjøpet av alle

Jura-chardonnay med eller uten bobler til utrolig gunstig pris er velkomment i januar.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik velger du vin til sushi
Mat og vin i kombinasjon

Slik velger du vin til sushi

Sushi har sarte smaker og det er den delikate råvaren som spiller hovedrollen, dette gjør vinvalget både enkelt og komplisert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

By på en festmiddag med kalkun midt i uka
Dagens rett
Kalkunbiff på risotto med tomatsalsa

By på en festmiddag med kalkun midt i uka

Med kalkunfilet får du et lettlaget festmåltid midt i uka. Prøv denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Bar Amour: Nytolker portugisisk tradisjon med norske råvarer
+

Bar Amour: Nytolker portugisisk tradisjon med norske råvarer

På Bar Amour kombinerer Carlos de Medeiros norske råvarer med portugisiske innslag i en fine dining-setting. Det gjelder også drikkemenyen. Det ga en Michelin-stjerne etter ett års drift.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her