Farmors hønsefrikassé
Monika Gastrup

Farmors hønsefrikassé

Lag en deilig gryte med høne som varmer kropp og sjel.

Fremgangsmåte

  1. Legg høna i en passende kjele. Del løken i to og stikk nelliken i den ene halvdelen. Ha løk, laurbærblad og den grønne delen av purren over i kjelen.
  2. Tilsett vann til det dekker høna og dryss over litt salt. Kok opp, skum av og la høna putre i ca. 1 1 / 2 time eller til den er mør (det kan ta lang tid). Ta høna opp av kraften og plukk av kjøttet når den har blitt litt avkjølt, del kjøttet i passende biter. Sil kraften og kok den inn til 9 dl.
  3. Rens og skjær grønnsakene i jevne biter. Kok grønnsakene så vidt møre i kraften, ta dem opp av kraften med en hullsleiv og legg grønnsakene til side så lenge. Smelt smøret i en kasserolle og rør inn melet. Tilsett varm kraft og fløte under omrøring.
  4. Kok opp og la sausen småkoke i 5 minutter, smak til med salt, pepper og sitron. Legg grønnsaker og hønsekjøtt i sausen og la det bli gjennomvarmt. Dryss over hakket persille og server med kokte poteter eller ris.

    TIPS: Andre grønnsaker som blomkål og erter er også vanlig å bruke. Smak gjerne sausen til med karri.

    Her får du svært så praktiske kokketips

    Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

    Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

    Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

    Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Monika Gastrup

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

En smaksrik festrett med breiflabb kan også være veldig lettlaget
Dagens rett

En smaksrik festrett med breiflabb kan også være veldig lettlaget

Breiflabb er kongen av fiskedisken. Derfor må den få lov å skinne på tallerkenen. Med dette tilbehøret gjør den det til gangs.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

I dag serverer du biffen i paien
Dagens rett

I dag serverer du biffen i paien

Lag deg en biffpai som dagens middag. Vi lover deg at dette er ferdiglaget i løpet av en time. Enda raskere om du bruker ferdig paideig fra butikken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her