- Del hodekålen i båter, pass på at en del av stilken følger med slik at båtene holder sammen under kokingen.
- Legg kjøtt og kål lagvis i en tykkbunnet gryte, begynn med kjøtt.
- Strø salt og pepper mellom lagene.
- Hell på vann. Kok opp og la fårikålen trekke på svak varme til kjøttet er mørt, minst 2 timer, gjerne 3.
- Pass på at fårikålen ikke koker tørt, tilsett gjerne litt mer vann underveis, og rist litt på kjelen innimellom.
Server fårikålen med kokte mandelpoteter og gjerne flatbrød ved siden av.
Tips: Det er viktig å servere fårikålen rykende varm på varme tallerkener siden sauefettet ikke er så delikat når det blir kaldt.
Tips: Fårikålkjøtt av sau er kraftigere i smaken og gjerne noe fetere enn lammekjøttet. Pass på at du finner kjøtt med litt fett og gjerne med bein som gir en god kraft.