Varm oljen i en mellomstor kjele eller dyp stekepanne, ha i løk og hvitløk og la det surre i 2-3 minutter til løken er myk og gyllen.
Tilsett plommetomatene og kok opp, ha i hvitvin og la det småkoke 1-2 minutter. Rør i oliven og oregano, smak til med salt og pepper. Legg på lokk og la det putre i 20-25 minutter. Rør av og til.
I mellomtiden koker du pastaen i en stor kjele med saltet, kokende vann etter anvisningen på pakken.
Hell oljen av tunfisken og del den opp med en gaffel. Ha tunfisken i sausen sammen med ca 4 ss av kokevannet fra pastaen. Smak til med krydder.
Hell vannet av pastaen og ha den i en oppvarmet bolle. Slå tunfisksausen over og bland godt. Serveres straks, pyntet med oreganokvister.
Alt du behøver å vite om pasta
Mange deilige retter med tunfisk finner du her
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig