Farfalle med tunfisk (farfalle al Sugo di Tonno)

Farfalle er en pastatype formet som en sløyfe eller sommerfugl. Her får de følge av tunfisk etter en italiensk oppskrift.

Fremgangsmåte

Varm oljen i en mellomstor kjele eller dyp stekepanne, ha i løk og hvitløk og la det surre i 2-3 minutter til løken er myk og gyllen.

Tilsett plommetomatene og kok opp, ha i hvitvin og la det småkoke 1-2 minutter. Rør i oliven og oregano, smak til med salt og pepper. Legg på lokk og la det putre i 20-25 minutter. Rør av og til.

I mellomtiden koker du pastaen i en stor kjele med saltet, kokende vann etter anvisningen på pakken.

Hell oljen av tunfisken og del den opp med en gaffel. Ha tunfisken i sausen sammen med ca 4 ss av kokevannet fra pastaen. Smak til med krydder.

Hell vannet av pastaen og ha den i en oppvarmet bolle. Slå tunfisksausen over og bland godt. Serveres straks, pyntet med oreganokvister.

Alt du behøver å vite om pasta

Mange deilige retter med tunfisk finner du her

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Apéritif

Forsiden akkurat nå
American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til
Ukens kake

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til

Denne kaken er smaksmessig en skjønnhet. Og mektig god. Her er oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Gå for en fransk saison til vintermenyen
+
Tester
Nyheter spesialpol øl mjød og sider januar 2025

Gå for en fransk saison til vintermenyen

Eller land på en klassisk engelsk bitter med rene, tydelige smaker og stor drikkbarhet.To supre valg blant nyhetene på spesialpolet i januar.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Bocuse d'Or: Følg Håvard Werkland til pallen

27. januar skal Håvard Werkland (30) og det norske teamet kjempe om pallen i verdens vanskeligste og mest prestisjefylte kokkekonkurranse, Bocuse d’Or i Lyon. Se konkurransen live.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik piffer du opp fredagsbiffen
Dagens rett
Sesamfrøstekte skinkebiffer med couscous

Slik piffer du opp fredagsbiffen

Det litt nøytrale svinekjøttet gis her smaker som får oss til å drømme om markedene i Nord-Afrika.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med
+
Godbiter i pollisten

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med

Denne vingården var lenge under radaren, til tross for at den har mye unikt å by på. Også til norske vinelskere.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her