- Smør og strø en kakeform, 24 cm i diameter, med sesamfrø.
- Kakerøren: Smelt smøret og avkjøl. Riv marsipanen grovt.
- Visp egg og sukker til lett og luftig eggedosis. Bland sammen mel og bakepulver.
- Rør det smeltede smøret og marsipanen i eggedosisen og vend inn melblandingen. Hell røren i formen.
- Fjern kjernehusene på eplene, og skjær eplene i tynne båter. Stikk dem ned i deigen.
- Rør ut aprikossyltetøyet sammen med vannet i en kjele, og pensle eplebåtene med blandingen. Strø over pinjekjerner.
- Stek kaken på nederste rille ved 175°C i 50-60 minutter.
Tips:
Server kaken lun eller kald med vaniljesaus, vaniljeis eller pisket krem til.
Har du lyst til å bake en annen kake med epler så finner du veldig mange forslag her
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig