Paibunn:
Sett ovnen på 175 grader.
Smør en rund form (24 cm diameter). Dekk den med paideigen slik at laget blir jevnt.
Kakefyll:
Pisk egg, sukker og smør luftig.
Bland krydder, mel, bakepulver og vaniljesukker. Sikt og vend inn i deigen. Rør jevnt.
Skrell og riv epler og gulrot. Vend dette inn i deigen.
Hell over paideigen og glatt ut toppen. Stek i 60 minutter. Ta ut av ovnen og avkjøl mens du lager glasuren.
Kremostglasur:
Ha ingrediensene i en bolle og kjør med miksmaster til en luftig krem. Tilsett evt mer melis om den ikke er fast nok. Fyll i en sprøytepose og lag små kremtopper på kaken.
Pynt:
Grovhakk pecannøtter. Varm sirup i en kjele. Ha nøttene i. Vend og hell på et bakepapir for å stivne.
Dryss over litt melis.
Tips:
Du kan lage kaken uten paideig. Stek på vanlig måte. Når avkjølt dekker du toppen og sidene av kaken med glasuren og bruker resten til å lage kremtopper.
Se våre andre oppskrifter på gulrotkake
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig