Eple- og gulrotfylt terte med kremostglasur
Aperitif

Eple- og gulrotfylt terte med kremostglasur

Her får du smaken av eple-, gulrot- og krydderkake i ett.

Fremgangsmåte

Paibunn:
Sett ovnen på 175 grader.

Smør en rund form (24 cm diameter). Dekk den med paideigen slik at laget blir jevnt.

Kakefyll:
Pisk egg, sukker og smør luftig.

Bland krydder, mel, bakepulver og vaniljesukker. Sikt og vend inn i deigen. Rør jevnt.

Skrell og riv epler og gulrot. Vend dette inn i deigen.

Hell over paideigen og glatt ut toppen. Stek i 60 minutter. Ta ut av ovnen og avkjøl mens du lager glasuren.

Kremostglasur:
Ha ingrediensene i en bolle og kjør med miksmaster til en luftig krem. Tilsett evt mer melis om den ikke er fast nok. Fyll i en sprøytepose og lag små kremtopper på kaken.

Pynt:
Grovhakk pecannøtter. Varm sirup i en kjele. Ha nøttene i. Vend og hell på et bakepapir for å stivne.

Dryss over litt melis.

Tips:
Du kan lage kaken uten paideig. Stek på vanlig måte. Når avkjølt dekker du toppen og sidene av kaken med glasuren og bruker resten til å lage kremtopper.

Se våre andre oppskrifter på gulrotkake

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Aperitif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp
+
Godbiter i pollisten

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp

Med disse to i feriebagasjen er du godt forberedt. De finnes dessuten på svært mange pol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også
Dagens rett

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også

Reinskav er nær sagt alltid å finne i selv den minste butikkens frysedisk. Derfor er det en selvfølgelig ingrediens i påskemenyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt
Dagens rett

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt

Til denne retten kan du fint bruke rester av annen type kjøtt. For det er sausen som gjør susen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her