- Gir ca 1½ liter kraft
- Vask grønnsakene og kutt de opp grovt.
- Ha oljen i en stor kasserolle og ha i tomatpuréen, og stek den i et minutts tid før du tilsetter grønnsakene og rekeskallene. Ha i krydderet.
- Stek alt sammen over middels høy varme til rekeskallene begynner å brunes, trekk kjelen vekk fra avtrekksvifte og tilsett cognacen og tenn på.
- Flamer rekeskallene mens du rører rundt og vent med å sette gryta tilbake til flammene har dødd ut.
- Fyll opp med kaldt vann til det dekker og kok opp.
- La koke i minst 30 minutter, maks to timer mens du skummer av kraften.
- Sil av kraften og avkjøl. ønsker du en fyldigere smak kan du la kraften koke noe inn.
Kraften er perfekt til skalldyrsuppe, risotto eller andre sjømatsretter.
Tips: Ta vare på rekeskallet etter at du har spist ferske reker og frys det ned til du skal lage kraft på det. Du kan gjerne samle opp litt etter litt til du har nok til å koke kraft på.
Her finner du flere oppskrifter på kraft til bruk i mange retter.
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig