- Riv franskbrødet på rivjern: Mal nyretalgen fint i kjøttkvern.
- Hell kokende vann på rosiner og korinter, og la det trekke i ca 5 min. før de tørkes lett i kjøkkenpapir.
- Sukat og coctailbær hakkes grovt. Skrell og riv eplet. Skåld mandler og hakk det grovt.
- Legg alt i en stor bolle. Tilsett appelsin og sitronskall, mel, sukker, krydder, fruktsaft og egg. Blandes godt, helst med mikser.
- Tilsett cognac og sherry. Fyll massen i en egnet bolle som dekkes til. La den stå kjølig i 2 døgn.
- Smør en ildfast form med høye kanter, og ha blandingen oppi.
- Dekk hele formen med folie, og sett den i vannbad i ovnen (¼ av formen skal være over vannflaten).
- La puddingen steke ved 150 grader C i 6 timer. Fyll på kokende vann i vannbadet fra tid til annen, slik at vannivået holder seg stabilt.
- Puddingen skal deretter avkjøles i rumtemperatur. Hvelv den ut av formen, og pakk den inn i folie.
- Puddingen skal nå stå kaldt i tre uker. Før servering legges den tilbake i bakeformen og koker 2 timer i vannbad med samme vannivå som første kokeprosess.
- Hell puddingen ut på ildfast serveringsfat. Stikk biter av kandissukker i toppen, hell varmet cognac ( må ikke koke ) over, og tenn på.
- Plumpudding serveres brennende, med tilbehør som vaniljesaus eller is.