Eksotiske kotelettbiffer med raita og mangosalat
Foto: Matprat/Alf Börjesson

Eksotiske kotelettbiffer med raita og mangosalat

Vil du kotelettene et skikkelig løft er denne oppskriften med både raita og mangosalsa midt i blinken.

Fremgangsmåte

Skjær bort fett og bein fra kotelettene. Da får du fine små biffer.

Rør krydder og olje sammen. Pensle biffene med blandingen og sett dem i kjøleskapet mens du lager tilbehøret.

Raita:
Hakk myntebladene til raitaen grovt og finhakk vårløken.

Rør yoghurt, mynteblader og vårløk sammen. Smak til med salt og pepper.

Mangosalat:
Skrell mangoen, skjær mangokjøttet fri fra steinen og skjær mango og paprika i tynne skiver.

Snitt vårløken fint og mynten grovt. Ha i ruccula og bland det hele sammen.

Press 2 ss limesaft og rør det sammen med oljen. Smak dressingen til med salt og pepper og ha den over salaten ved servering.

Kotelettene:
Varm olje i en stekepanne på sterk varme. Brun kotelettene ca. 1 minutt på hver side.

Skru ned til middels varme og stek dem ferdige ca. 3 minutter på hver side.

Server kotelettene med mangosalaten, raita, nan- eller pitabrød, og gjerne litt ekstra lime ved siden av.

Mange lekre oppskrifter på koteletter finner du her

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Her får du svært så praktiske kokketips

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Matprat.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Vinkupp: Forfriskende og fyldig økologisk hvitvin fra Rhône
+
Ukens vin

Vinkupp: Forfriskende og fyldig økologisk hvitvin fra Rhône

Den har en veldig gunstig pris, og kommer også i en rød utgave.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Disse boksvinene er best blant 210 testet
+
Tester
Pappvin til påsken 2025 - 210 bokser vurdert

Disse boksvinene er best blant 210 testet

Når boksvinene er av så god kvalitet som disse, kan du faktisk trygt velge dette bærekraftige formatet. Valget av vin i boks handler ikke lenger med at den er lett å putte i feriebagasjen. Men det er mange feller å gå i.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Moden barbaresco til knallpris
+
Godbiter i pollisten

Moden barbaresco til knallpris

11 og 8 år gammel vin til rundt 500-lappen og som holder mange år til, er svært velkommen var i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen
+
Ukens vin

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen

Den er laget slik valpolicella skal smake – saftig, leskende, tørr og med moderat alkohol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Aspargesen er i butikkhyllene: Lag en herlig salat med hasselnøttpesto
Dagens rett

Aspargesen er i butikkhyllene: Lag en herlig salat med hasselnøttpesto

Nå kan du begynne å nyte aspargesbuntene som ligger fristende friske og grønne i grønnsaksdisken. Denne salaten er en fin måte å variere med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen
+

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen

På The Lecture Room & Library i London er Johannes Nuding kjøkkensjef - og den andre østerrikeren i historien som har oppnådd full Michelin-pott. Og en sann disippel av mentoren Pierre Gagnaire.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her