Kok opp sukker og vann. Legg gelatinplatene i bløt i 5 minutter og ha dem deretter i sukkerlaken.
Miks yoghurt og bjørnebær i en foodprosessor og bland dette sammen med sukkerlaken.
Kjør blandingen i en iskremmaskin. Når massen har passe tykk konsistens, heller du isen i former og setter disse i fryseren.
TIPS: Har du ikke iskremmaskin, kan du sette isen rett i fryseren. Husk på å røre i massen hver halvtime. Dette skal gjøres 5-6 ganger for det beste resultatet.
TIPS: Legg gjerne hele bjørnebær i formene du skal lage og hell over isen etterpå. Da får du en fin effekt og gode, deilige biter av hele bjørnebær i isen.
Former:
Til å fryse porsjonsformer kan du bruke muffinsformer eller aluminiumsformer som man bruker til sjokoladefondant. Pinnen stikkes i isen etter 1 time i fryseren. Lag et lite kutt på siden av formen med en kniv for å stikke inn pinnen.
Du kan også fryse massen ned og ha en kule med is mellom to kjeks.
Lyst til å lage en annen iskrem er oppskriftene her
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.
Få ukens kake som nyhetsbrev
Her får du svært så praktiske kokketips
Sendt inn av
Anne Brith Davidsen (tekst og foto)