Danske smørrebrød

Ingredienser
SILDESMØRBRØD MED POTETER
4 stk store skiver grovt brød
4 ss creme fraiche
8-10 små kokte poteter
1 dl finhakket gressløk, dill, persille
2 hardkokte egg
4 store reddiker
1 lite glass appetittsild
Dill til pynt
Smør på creme fraiche. Legg potetskiver rundt kanten, så en ring kryddergrønt innenfor, finhakket egg i midten. Skjær reddik til en rose, legg 2-3 sildefileter i rosen og sett den midt på skiven. Dill.

SMØRBRØD MED ROASTBIFF OG PEPPERROT
4 skiver grovt brød
4 ss kremost med løksmak
8 skiver roastbiff
8 ss remulade
Garnering: rødløk, pepperrot, sprøstekt løk, sylteløk, persille.
Smør kremost på skivene, dekk hver med to skiver roastbiff. Legg på remulade og garner med tynne skiver rødløk, grovrevet pepperrot, sprøstekt løk, sylteløk og persille.

Fremgangsmåte

VARME SMØRBRØD MED KREPS
200 g frisk el dypfryst spinat
salt
4 skiver formloff
4 ss kremost med urter
200 g frisk sjampinjong
1 boks krepsehaler , ca 200 g
1 ss majones
1 ss finhakket dill
4 store skiver ost
Sett ovn på 250 grader. Forvell spinaten i lettsaltet van og la den renne godt av.
Rist loffskivene, bre urteost over og legg på stekeplate. Fordel spinat over, skjær sopp i tynne skiver oppå, bland krepsehalene med majones og dill og fordel oppå. Dekk med ost. Gratiner høyt i ovnen til ost smeltet og fått litt farge.

VARME BIFFSMØRBRØD
8 skiver formloff
2 ss fransk sennep
2 tomater
1 rødløk
200 g oksefilet el annet mørt kjøtt
smør til steking
salt og pepper
smør til 4 loffskiver
Picklessaus: 5 ss remulade, 1 ss chilisaus, 1 ss majones, 1/2-1 dl hakket pickles. Strimlet salat.
Sett ovn på 250 grader. Bre sennep på fire skiver og legg dem på stekeplate.
Fordel tomat og løk i skiver på skivene. Skjær kjøttet i fire skiver og stek dem i smør, salt og pepper. Legg kjøttet oppå tomat og løkskivene. Rist de andre loffene. Smør på ene siden, legg den usmurte siden ned mot kjøttet og trykk til. Gratiner i ovn ca 8 min, til de er passelig brun.
Bland smn ingr til saus og fordel på skivene ved servering. Pickles og strimlet salat til.

Sendt inn av Eliin Hoflandsdal

Forsiden akkurat nå
Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

En smaksrik festrett med breiflabb kan også være veldig lettlaget
Dagens rett

En smaksrik festrett med breiflabb kan også være veldig lettlaget

Breiflabb er kongen av fiskedisken. Derfor må den få lov å skinne på tallerkenen. Med dette tilbehøret gjør den det til gangs.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

I dag serverer du biffen i paien
Dagens rett

I dag serverer du biffen i paien

Lag deg en biffpai som dagens middag. Vi lover deg at dette er ferdiglaget i løpet av en time. Enda raskere om du bruker ferdig paideig fra butikken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her