Craigs beste hamburger

Ingredienser
600 gram nykvernet kjøttdeig av okse
200 gram kjøttdeig av svin
rub-a-dub
salt og pepper
1 ts worcestersaus
2 ss hakket sjalottløk
4 eller 8 en-centimeter tjukke skiver løk
4 eller 8 en-centimeter tjukke skiver bifftomat
salatblader
eventuelt 8 skiver cheddar
sennep og eventuelt ketchup

Fremgangsmåte

Når Craig lager burger, bruker han en blanding av okse- og svinekjøtt, omtrent en firedel svin. Dette gir helt utrolig bra smak og saftighet. Svinekjøttet gjør også at burgeren holder sammen bedre.

Burgerne til Craig er rause, meget rause. I boka «Grillkongen Craig» anbefaler han 150- 180 gram per person, i virkeligheten er de neppe under 200. Craig bruker en krydderblanding som heter rub-a-dub, som han pleide å lage selv, men som nå også finnes i to gode utgaver fra Black Boy. Det er en slags grillgourmetenes piffi - godt til det meste. Du kan også nøye deg med salt og pepper og kanskje litt chilipulver.

Fyr opp grillen.

Bland okse- og svinedeig grovt og krydre med salt, pepper, rub-a-dub, worcestersaus og sjalottløk. Form 4 tjukke burgere. Ikke jobb for mye med kjøttet, det trenger ikke å bli helt jevnt blandet.

Pensle grillen med olje. Grill burgerne i 2 minutter på høy varme. Snu og stek 2 minutter på den andre siden. Flytt burgerne litt til side, til der varmen ikke er så intens. Sett på lokk, hvis du har og la står i 7- 10 minutter, avhengig av hvor stekt du liker dem. Snu dem én eller to ganger underveis.

Stek løkskivene 1- 2 minutter. Legg på ost de siste 2- 3 minuttene, så den rekker å smelte. Rist burgerbrødet i 30 sekunder til 1 minutt.

Ha sennep og eventuelt ketchup på bunnen av hamburgerbrødet. Legg på salatblad og burger. Legg på løk og tomat og resten av brødet. Spis med hendene.

Sendt inn av Lars Johnsen

Forsiden akkurat nå
Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Raskere enn dette kan du ikke lage spagetti til middag
Dagens rett
Spagetti med enkel tomatsaus og bacon

Raskere enn dette kan du ikke lage spagetti til middag

Hjemmelaget tomatsaus smaker bedre og koster mindre enn kjøpesaus. Dagens oppskrift er i tillegg både rask og enkel.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her