- Skjær kjøttet i store terninger/serveringsstykker.
- Krydre kjøttet med salt og pepper.
- Varm opp oljen i en stekepanne og brun kjøttet på alle sider.
- Brun bare litt av gangen og ha over i en gryte.
- Hell over vann slik at det dekker lammestykkene. Kok opp og ha i krydderblandingen.
- Krydderblanding:
Pakk laurbærblad, persille, timian og rosmarin og hel pepper i en liten lerretspose, evt. rull det inn i blader fra en purre, og surr sammen med hyssing. - Mens stuingen koker på svakt varme, skreller du potetene og skjærer dem først i skiver og så i strimler. Ha poteter, kål, løk, purreløk, sølvløk og selleri sammen med kjøttet. La det koke i 20 min. og tilsett ertene. Tilsett om nødvendig mer vann.
- Etter 10 minutter, eller når potetene er møre, er retten ferdig.
- Ta ut krydderposen, dryss over hakket persille og server.
Serveres med flatbrød eller annet godt brød.