- Del kyllingen i 8 serveringsstykker.
- Lag marinaden og legg i kyllingstykkene.
- Sett dem kjølig natten over eller på kjøkkenbenken 4-5 timer.
- Ta opp kyllingstykkene og tørk dem.
- Hell marinaden i en kjele og kok opp.
- Skjær bacon i små biter og stek dem i en panne.
- Ha bacon over i kjelen sammen med marinaden.
- Brun kyllingstykkene i pannen hvor du stekte baconet. Dryss over litt salt og pepper.
- Legg kyllingstykkene over i kjelen.
- Tilsett så mye kyllingkraft at kjøttet så vidt dekkes.
- La det trekke i 45-60 minutter eller til kjøttet er mørt.
- Surr løk og sopp i smør i en panne og ha det over i kjelen.
- Tilsett kremfløte, rør og kok opp. La småkoke ytterligere 10 minutter.
- Smak til med salt og pepper. Ta ut laurbærbladet.
- Pynt med en liten kvist timian før servering.
- Server retten med poteter, ris eller brød.
Flere oppskrifter på Coq au vin finner du her
De beste oppskriftene med kylling finner du her
Og her finner du veldig mange andre spennende oppskrifter med kylling