- Kok opp kraften i en tykkbunnet kjele.
- Skyll risen godt under rennende kaldt vann. Ha risen i kjelen og sett lokk på. Skru ned varmen helt, slik at grøten småputrer. La grøtene putre i ca 1 time, eller til konsistensen ligner en kremet grøt.
- Rør med jevne mellomrom slik at ikke risen fester seg i bunnen. Spe eventuelt med litt vann underveis hvis grøten virker for tykk.
- Tilsett ingefær mot slutten av koketiden og smak til med salt og pepper.
- Mens grøten koker sprøsteker du kjøttdeig i sesamolje og soyasaus. Smak til med salt og pepper. Hold varm.
- Posjer egg ved å koke opp en stor kjele med vann. Skru varmen ned, så vannet småkoker, akkurat ved kokepunktet. Lag en virvelvind i vannet med en visp, og ha forsiktig i ett og ett egg. Posjer i 3 minutter. La eggene renne av seg på et kjøkkenpapir.
- Når grøten er klar fordeler du den i fire boller og har over kjøttdeig, egg, finsnittet vårløk og ingefær samt sprøstekt løk. Server straks.
Her finner du flere fristende kinesiske oppskrifter
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig