Confit av kalkunlår, kalkunpølse med trøffel, spinatgelé, løkcoulis og appelsinsaus
Cato Pedersen, Thomas Moen, Juan Gonzales og Kjetil Haugeni samarbeid med Opplysningskontoret for egg og hvitt kjøtt

Confit av kalkunlår, kalkunpølse med trøffel, spinatgelé, løkcoulis og appelsinsaus

Fremgangsmåte

Legg kalkunlårene tett sammen i en ildfast form og hell over nok fett til at de er dekket. Bak kalkunlårene i ovn ved 110 grader til kjøttet er mørt og begynner å slippe beinet, ca. 4-5 timer. Smak til med ønsket mengde salt og pepper.

Kalkunpølse med trøffel:
Kjør kjøttdeigen i hurtigmikser med salt til den blir seig, ca. 1 minutt. Tilsett eggehvite og spe med fløte til du får en fin farse. Vend inn hakket kjørvel og finhakket trøffel (eller trøffelolje). Fyll farsen i fåretarmer og knyt for slik at pølsene blir 6-7 cm lange. Stek dem forsiktig i nøttebrunt smør.

Spinatgelé:
Kok opp 2 liter vann med 1 ss salt. Blancher spinaten raskt i vannet og avkjøl i isvann. La spinaten renne av seg. Kjør spinaten i hurtigmikser og klem ut saften ved hjelp av et klede. Mål opp 1 1/4 dl saft og kok opp. Visp inn 10 g agar rett før det når kokepunktet. Fortsett å vispe i 2-3 minutter. Skum av med en liten skje. Det skal kun være væske, ikke skum eller bobler. Hell over i silikonformer eller en liten form med plastfolie. Avkjøl.

Den stive geleen tåler opptil 65 grader før den smelter.

Løkcoulis:
Rens løken og kutt den i biter. Smelt smøret og stek løken med sukkeret til den er myk og mørk gyllen. Hell over kalkunkraften og kok opp. La det hele småkoke i ca. 2 timer på lav varme til kraften har kokt nesten helt inn. Tilsett fløte og hvitløk og kok opp. Mos det hele i hurtigmikser og tilsett mer fløte om nødvendig. Smak til med salt og pepper.
Appelsinsaus: Kok opp og reduser til sirup.

Sendt inn av Cato Pedersen, Thomas Moen, Juan Gonzales og Kjetil Haugeni samarbeid med Opplysningskontoret for egg og hvitt kjøtt

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
De beste julegavene er spiselige - slik lager du dem selv
+
Julemat
Spiselige julegaver

De beste julegavene er spiselige - slik lager du dem selv

Hvorfor handle julegaver når du kan lage dem selv? Her får du idèer til både søte og salte gourmetgaver som alle vil elske.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med dette på helgemenyen er det garantert suksess
Dagens rett

Med dette på helgemenyen er det garantert suksess

Vi varter opp med et skikkelig festmåltid denne helgen som blir ekstra smakfull.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Ny bærekraft-milepæl for Kvitnes Gård

Kvitnes Gård har som en av tre norske restauranter nådd full skår på 360Eat Guide sin bærekraftsskala.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Er du i tvil? Dette er de sju slagene du skal bake til jul
Julemat
Oppskrifter julekaker

Er du i tvil? Dette er de sju slagene du skal bake til jul

Inviter familie og venner på juleverksted og bak julens mest klassiske småkaker sammen. Oppskriftene finner du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak 7 fantastiske viner fra to av de beste spanske vinregionene
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 04. februar

Smak 7 fantastiske viner fra to av de beste spanske vinregionene

Den 04. februar har du en sjelden mulighet til å utforske toppviner fra Spania. Ta en titt på vinene som serveres denne kvelden – du vil forstå hvorfor det lønner seg å sikre seg en plass raskt!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Får du tak i en liten kveite, skal du gjøre dette med den
Dagens rett

Får du tak i en liten kveite, skal du gjøre dette med den

Ovnsbakt pepperkveite er intet mindre enn et luksusmåltid, men som er uhyre enkelt å lykkes med.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her