Brasiliansk fårikål
Foto: matpreat.no

Brasiliansk fårikål

Denne oppskriften på fårikål fra Brasil er du helt nødt til å prøve. Faktisk med bacon.

Fremgangsmåte

  1. Skjær kjøttet i store terninger/stykker og bacon i små terninger.
  2. Stek bacon først og stek så lammekjøttet i fettet fra baconet.
  3. Ha over i en gryte og hell over vin og vann. Legg på lokk og kok opp.
  4. Del kålen i store biter og legg over kjøttet. La retten småkoke i ca. 45 minutter til kjøttet er mørt.
  5. Smak til med salt, pepper og allehånde.
  6. Legg kålen og kjøtt på serveringsfat og server sjyen ved siden av.
  7. Serveres med løkstekt ris.
  8. Løkstekt ris:
  9. Finhakk en løk og stek den gyllenbrun.
  10. Tilsett litt olje og ha i ukokt ris. La risen surre og bli blank sammen med løken i 3 - 4 min.
  11. Ha så på to kopper vann for hver kopp ris og kok opp.
  12. Kle grytelokket med et kjøkkenhåndkle og sett det på gryten. La risen trekke i ca. 20 minutter.

Sendt inn av Matprat.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker
Dagens rett

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker

Det er utrolig hvor mye smak og dybde som skapes om du lar norsk sei bade i indiske ingredienser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Begrenset antall billetter: Bli kjent med chardonnay
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. april

Begrenset antall billetter: Bli kjent med chardonnay

Dette vil du ikke gå glipp av! Smak på seks flotte viner laget med samme drue, men fra ulike land og vinregioner. Klarer du å finne din favoritt – eller kanskje oppdager du flere?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her