Burritos med torsk
Foto: Tetiana_Chudovska

Burritos med torsk

Tortilla fylt med det du måtte ha for hånden er blitt en venn i tidsnøden. Denne kombinasjonen av torsk og hvite bønner er ekstra smaksrik og mettende. 

Fremgangsmåte

  1. Rens og skjær løken i terninger.
  2. Rens og finhakk hvitløk og chili.
  3. Skåld tomatene ved å dyppe dem i kokende vann i 10 sekunder og deretter i iskaldt vann. Fjern skinnet og skjær tomatene i terninger. 
  4. Skjær fisken i terninger.
  5. Surr løken og selleristilken kuttet smått, i olje til det er blankt, tilsett så hakket hvitløk, chili, tomater og bønnene. Kok opp og tilsett krydder.
  6. Tilsett fisketerningene i sausen og la den trekke ved svak varme til den er kokt. Det tar ca 5 minutter. Smak til med salt og pepper. 
  7. Pakk tortillas i aluminiumsfolie og varm dem i stekeovnen 5-10 minutter ved 160 grader.
  8. Legg salatblader på tortillaene og fordel fiskesausen over, stø revet ost over og legg rømme på toppen og pakk dem sammen.

Tips:
Tomatskinnet kan du tørke i ovnen ved 100 grader og bruke som pynt.

Tips:
Du kan godt bruke annen type fiskefilet.

Flere oppskrifter på burritos

Og veldig mange oppskrifter på tortilla

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Vinkupp: Forfriskende og fyldig økologisk hvitvin fra Rhône
+
Ukens vin

Vinkupp: Forfriskende og fyldig økologisk hvitvin fra Rhône

Den har en veldig gunstig pris, og kommer også i en rød utgave.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Disse boksvinene er best blant 210 testet
+
Tester
Pappvin til påsken 2025 - 210 bokser vurdert

Disse boksvinene er best blant 210 testet

Når boksvinene er av så god kvalitet som disse, kan du faktisk trygt velge dette bærekraftige formatet. Valget av vin i boks handler ikke lenger med at den er lett å putte i feriebagasjen. Men det er mange feller å gå i.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Moden barbaresco til knallpris
+
Godbiter i pollisten

Moden barbaresco til knallpris

11 og 8 år gammel vin til rundt 500-lappen og som holder mange år til, er svært velkommen var i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen
+
Ukens vin

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen

Den er laget slik valpolicella skal smake – saftig, leskende, tørr og med moderat alkohol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Aspargesen er i butikkhyllene: Lag en herlig salat med hasselnøttpesto
Dagens rett

Aspargesen er i butikkhyllene: Lag en herlig salat med hasselnøttpesto

Nå kan du begynne å nyte aspargesbuntene som ligger fristende friske og grønne i grønnsaksdisken. Denne salaten er en fin måte å variere med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen
+

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen

På The Lecture Room & Library i London er Johannes Nuding kjøkkensjef - og den andre østerrikeren i historien som har oppnådd full Michelin-pott. Og en sann disippel av mentoren Pierre Gagnaire.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her