- Forbered breading:
- Ha mel i en bolle og bland inn forskjellige krydderier (feks piri piri og pepper).
- Gjør klar tilbehør:
- Vingene serveres med stangselleri, gulrøtter og Blue Cheese-dip. Er du ikke glad i blåskimmelost, er rømme et godt alternativ.
- Del opp stangselleri og gulrøtter i passende stykker.
- Bland sammen ingrediensene til Blue Cheese-dipen og knus ca. 100 gram blåmuggost over, og rør det godt inn. Det kan kanskje være nødvendig å mose osten litt hvis den er veldig bløt. Rør godt sammen.
- Del opp kyllingvingene:
- Har du hele vinger, må du dele vingene slik at du sitter igjen med 3 deler. Vingespissen kaster du og de to andre delene legger du i mel blandingen.
- Om du ønsker skjærer du bort noe av skinnflikene, slik at det blir mindre skinn/fett på vingene.
- Kjøper du vinger av Holte gård får du kyllingvingene ferdig oppdelt, bestill direkte fra gård og du får svært billige vinger!
- Dekk kyllingen med breading:
- Legg vingene i en stor bolle og tilsett litt Buffalo Wing saus og bland godt. Dette for at melet skal sette seg til vingene.
- Ha så kyllingvingene sammen med melblandingen i en stor pose eller plastboks med lokk og rist godt, slik at vingene blir godt dekket med mel.
- Stek vingene:
- Legg vingene jevnt utover en stekeplate med bakepapir som er satt inn med fett og stek i ovn ved 220C i 25 minutter, snu så vingene og stek dem 20 min på andre siden.
- Skal du steke mange vinger kan det være en fordel å fritere vingene (50-60 vinger eller mer), bruk da kun vegetabilsk olje av god kvalitet. Friter kyllingvingene til de er gyllenbrune eller litt mørkere om du foretrekker dem godt gjennomstekt, ca 10-15 min. Men ikke friter for mange vinger av gangen. Del dem opp i små grupper, slik at hver vinge blir jevnt kokt.
- Tilsett Buffalo Wing sausen:
- Når vingene er ferdig stekt legger du dem i en bolle, tilsett så sausen og bland til vingene er godt dekket av saus.
- Vingene er nå klare for servering, sammen med stangselleri, gulrøtter og Blue cheese-dip.