- Kok opp rødvin og la den redusere til det gjenstår et par spiseskjeer, tilsett kraft og kok opp.
- Smelt smør i en kjele, tilsett hvetemel og rør godt sammen.
- Fortsett og rør til jevningen får en brun farge og lukten minner om nøtter. Spe så på med varm kraft mens du rører som besatt, for å unngå klumper, fortsett slik til all kraften er brukt.
- Brun opp finhakket løk, sammen med laurbær og nellik. Tilsett sausen og kok opp og la det trekke minimum 30 minutter.
- Smak til med salt og pepper, monter eventuelt med litt usaltet smør får å få sausen rikere på smak og blankere å se på.
Her finner du mange oppskrifter på deilige sauser
Slik steker du kalkunen perfekt
Den store jule- og nyttårsmenyen vår gir deg svar på de fleste spørsmål
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig